Joachim Eijlander (cello)

Datum/Tijd
zondag 03-01-2021
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Joachim Eijlander (cello)

 

Dark Fire is de titel van het nieuwe album van cellist Joachim Eijlander. Na drie soloalbums te hebben uitgebracht, zocht hij voor Dark Fire de samenwerking met accordeonist Vincent van Amsterdam, gitarist Izhar Elias, duduk-speler Kadir Sonuk en pianiste Helena Basilova. “In de bizarre en toch ook wel eenzame maanden die achter ons liggen, was voor mij het verlangen naar ontmoeting en samen musiceren groter en essentiëler dan ooit. Het viel samen met een langgekoesterde wens om Europese muziek te verbinden met muziek uit klein-Azië. Het resultaat van die ontmoetingen en verbindingen is Dark Fire. Het vuur laait op, je hoort het en je voelt het!”

 

Kadır Sonukduduk

Izhar Elias – gitaar

Vincent van Amsterdam – accordeon

Joachim Eijlander – cello

 

 

Matyas Seiber (1905-1960)

-Introduction and allegro voor cello en accordeon

 

Ahmed Saygun (1906-1991)

-deel uit partita cello solo

 

Aşık Veysel

-Hiçliğe Yolculuk voor cello en duduk (eigen bewerking en improvisatie op een lied van Gaspar Cassadó (1897-1966)

-lamento di baobdil en Requiebros voor cello en gitaar

 

Manuel de Falla (1876-1946)

Suite populaire espagnol cello en gitaar

 

Sulkhan Tsintsadze

-Chonguri voor cello solo en twee volksliederen samen met accordeon

 

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Cellist Joachim Eijlander is een vaste waarde in ons programma, omdat zijn onderzoekende en originele geest en zijn fraaie, integere spel mij blijven boeien. Hij is van Bach, maar eigenlijk van alle muziek die iets vertelt over menselijke inspiratie. Samen kwamen we op het thema Oost en West, op een combinatie van muziek en poëzie uit culturen die soms tegengesteld schijnen, maar goed beschouwd onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.’

 

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.