Eefje Habraken (viool) en Daniel Petrovitsch (cello)

Date/ Time
Sunday 01-11-2020
14:00 - 15:00

Location
Kazerne


Eefje Habraken (viool) en Daniel Petrovitsch (cello)

 

 

Dit concert gaat twee keer, om 14 uur en om 16 uur. 

 

“Een grote liefde voor muziek en passie voor het spelen van kamermuziek in het bijzonder.”

Dit is wat Eefje Habraken en Daniel Petrovitsch, beide musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sinds 2019 verbindt. “Als viool-cello duo voeren we een muzikaal gesprek waarin we telkens van rol wisselen: van sopraan naar bas, van melodie naar begeleiding en van een ritmische naar een harmonische functie. Dit vergt veel flexibiliteit van de musici maar biedt ook veel ruimte voor creativiteit en expressie. Deze intense muzikale reis willen we graag met u delen!”

Eefje Habraken studeerde viool bij Qui van Woerdekom en Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2004 sloot zij haar masteropleiding met onderscheiding af bij István Párkányí. Als voormalig 2e violiste van het Rubens Kwartet studeerde ze daarnaast voltijds aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA) bij Stefan Metz. Naast vele concerten in binnen- en buitenland won Eefje met dit kwartet diverse prijzen, waaronder de Kunstprijs, de Kersjes van de Groenekanprijs en diverse prijzen op internationale concoursen. Momenteel is Eefje violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam. Ook geeft ze regelmatig kamermuziekconcerten in wisselende bezettingen (o.a. met de Rotterdam Chamber Music Society).

Daniel Petrovitsch werd geboren in Aken en kreeg zijn eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd. Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), het Alban Berg Quartett en Ferenc Rados. Daniel soleerde met diverse orkesten in de concerten van Beethoven, Haydn, Tchaikovsky en Boccherini. Hij was cellist van het symfonieorkest Santa Cecilia (Rome), het Residentie Orkest Den Haag en diverse Duitse orkesten, en van het Ensemble Modern. Sinds 2010 is Daniel als plaatsvervangend solocellist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als kamermusicus speelt hij bij festivals en concerten in heel Europa en Zuid-Amerika.

 

Program:

 

Arthur Honegger (1892-1955)
Sonatine pour violon et violoncelle
1. Allegro
2. Andante
3. Allegro

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Zweistimmige Inventionen bewerkt voor viool en cello, BWV 772-786

Maurice Ravel (1875-1937)
Sonate voor viool en cello
1. Allegro
2. Très vif
3. Lent
4. Vif, avec entrain

Johan Halvorsen (1864-1935)
Passacaglia voor viool en cello (op een thema van Georg Friedrich Händel)

 

Wat vindt Marjolijn

Niet alleen wat van ver komt is lekker, ook wat hier uit de stad komt kan van topkwaliteit zijn. Zoals bijvoorbeeld violiste Eefje Habraken, excellent kamermuziekspeelster, dochter van organist Gerard en zijn vrouw violiste Heleen Koppe, die ik allebei hoogacht. En er zijn geen twee instrumenten die qua klank en samenspel zo dicht bij elkaar kunnen komen als een viool en een cello.

 

According to Marjolijn

 

The program of Podium Klassiek Eindhoven is put together by Marjolijn Sengers. Why did she choose this concert?

‘Niet alleen wat van ver komt is lekker, ook wat hier uit de stad komt kan van topkwaliteit zijn. Zoals bijvoorbeeld violiste Eefje Habraken, excellent kamermuziekspeelster, dochter van organist Gerard en zijn vrouw violiste Heleen Koppe, die ik allebei hoogacht. En er zijn geen twee instrumenten die qua klank en samenspel zo dicht bij elkaar kunnen komen als een viool en een cello.’

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je page.

 

How to make a reservation

Do you find our reservation system unclear or difficult? On our page Hoe kaarten te reserveren we explain step by step how it works. Are you still unable to figure it out or do you doubt whether you are doing it right? Send an email to info@podiumklassiekeindhoven.nl.