Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joost Willemze harp

Harpist Joost Willemze, finalist van de Dutch Classical Talent Tour & Award, combineert in dit concert twéé liefdes, de harp en klassieke talen. Hij is dol op de Griekse mythologie.
‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit’, aldus de jury van De Dutch Classical Talent Award.

Programma:

Christoph Willibald von Gluck – Che farò senza Euridice, Dans van de gezegende geesten uit Orfeo
Benjamin Attahir – De l’obscurité II
Toru Takemitsu – Stanza II
Luigi Rossi – Orfeo: Passacaglia per arpa
Johannes Brahms – Intermezzo op. 118/2
Carlos Micháns – nieuw werk
Marius Flothuis – Pour le tombeau d’Orphée
Orpheus en Eurydice

De treurige liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice inspireert nog altijd de scheppingsdrang van kunstenaars overal ter wereld. Harpist Joost Willemze, momenteel een van Nederlands grootste harptalenten, vertelt hun verhaal met veel gevoel op zijn instrument. Kenners komen woorden te kort om zijn prestaties te beschrijven en hijzelf waarschijnlijk kasten voor de prijzen die hij wint. Het is van begin tot eind genieten. Van het weemoedige Pour le tombeau d’Orphée van de 20ste-eeuwse Nederlandse componist Marius Flothuis, tot het dromerige Stanza II van diens Japanse tijd- en vakgenoot Toru Takemitsu.

www.joostwillemze.com

Datum

07 apr 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie